Магично шоу тази вечер ще събира пари за лечението на Янка Белев
Магично шоу тази вечер ще събира пари за лечението на Янка Белев / Дарик Габрово, архив

 

Благотворителният концерт "Дани и приятели за Янка Белев" ще бъде тази вечер в зала "Възраждане" в Габрово. Средствата ще се използват за операциите и лечението на 7- месечната Янка Белев от Габрово. Детето има слепване на пръстите на едната ръка, освен това липсват 3 пръстчета от другата, а пръстите на крачетата също са увредени. Родителите са намерили клиника в Санкт Петербург, в която детето може да бъде оперирано, но им е нужна сумата от поне 40 000 евро.

Малката Янка има и малформация на лицето, за чието лечение ще се са необходими 5-6 операции. Те трябва да започнат през май или юни следващата година.

В програмата на благотворителния концерт ще вземат участие над 20 илюзионисти, фокусници, циркови артисти, музиканти, певци и танцьори. "Първата част на спектакъла ще бъде чисто илюзионна и магична", каза бащата на малката Янка Йордан Белев. Той самият е илюзионист и ще изпълни свои илюзии.

Според него голямата изненада за по- младата публика е рап- групата Young BB Young. По думите му ще присъства и жонгльор, който работи в едни от най- известните циркове в Европа. В спектакъла ще вземе участие и Фолклорен ансамбъл "Габровче".