Легендата Ленарт Грийн ще участва във фестивала Златна котка
Легендата Ленарт Грийн ще участва във фестивала Златна котка / DarikNews.bg

Третото издание на фестивала "Златна котка" ще се проведе на 12 и 13 април в зала „Възраждане“. Легендата Ленарт Грийн, двукратен носител на най-престижния магичен приз от FISM ще има свое участие в гала-шоуто.

Известният в цял свят маг ще направи „Master class”, участниците в който ще бъдат първите 10, които са успели да се запишат.

Друга голяма фигура от света на илюзиите - германецът Топас, също ще представи свое шоу пред габровска публика и ще изнесе лекция за български магьосници.

Йордан Белев - Дани Меджикс е главният огранизатор на Златна котка.

Първата магична среща беше проведена през  2012 година и в двете си досегашни издания успява да даде сцена на много професионални магове и любители както от България, така и от чужбина, с което допринесе за стимулирането, утвърждаването и развитието на родното магическо изкуство и да спечели сърцата на публиката.

Легендата Ленарт Грийн ще участва във фестивала "Златна котка"
netinfo

Друг специален гост на фестивала е TORRA MAGIC - един от най-големите производители на илюзионен реквизит, който на специализираните си щандове ще предлага своите чудеса на магията.

Публиката и обществеността прие изключително възторжено този фестивал, получавайки шанса да се наслади на едни от най-добрите български магове начело с легендарния Астор и на много световни величия: Juan Tirado ot Blackpool’s magic club, световния шампион за “Close up magic” - David Stone, носителя на множество призове Q.B. ot Турция, румънския маг ВЕРДИНИ, който спечели „Златната котка” за 2013 год. и много други.

Пълната програма на третото издание на Магична среща „Златна котка“ може да видите тук.

Магична среща „Златна котка” e двудневен фестивал, организиран от „Куйк хендс проджект” и Община Габрово и е посветен на магично-илюзионното изкуство. Разнообразната му програма включва артистични събития, семинари и майсторски класове, конкурси, борса, гала-спектакъл. Фестивалът съществува от 2012 г. и дава сцена за изява на много професионални магове и любители както от България, така и от чужбина.

През двете му издания до сега публиката имаше възможност да се наслади на едни от най-добрите български и световни величия като легендарния Астор, Хуан Тирадо от Blackpool’s magic club, световния шампион за „Close up magic” - Дейвид Стоун, носителя на множество призове Кюбилай Тунджер - Q. B. от Турция, румънския маг Вердини, който спечели приза „Златната котка” за 2013 г.

Какви други изненади са подготвили Дани Меджикс и Мистър Джим ще разберете, ако станете част от Магична среща „Златна котка” Габрово 2014.

Билети за гала-спектакъла могат да бъдат закупени он-лайн на www.eventim.bg, а на 12 и 13 април от 10.00 до 19.00 часа на касата на зала „Възраждане”. Цени на билетите – 5, 10 и 15 лева.

Цените на билетите за състезателната част са 5 лева за възрастни и 3 лева за деца.

Магичният базар ще бъде отворен за посетители на 12  и 13 април от 10.00 до 19.00 часа - вход свободен.