Лечебните заведения готови за зимата
Лечебните заведения готови за зимата / netinfo
Ръководителите на лечебните заведения на територията на Габровска област декларират готовност за работа при зимни условия. Това стана по време на заседание на Съветa по медицинска осигуреност в Регионалния център по здравеопазване. Лечебните заведения, които се отопляват с ел.енергия и газ разполагат с нужния за целта финансов ресурс. Тези, които разчитат на течни горива за отопление имат необходимите за началото на зимата количества. 90% от автопарка на ЦСМП е обновен, което дава основание да се твърди, че населението на областта може да разчита на качествена спешна помощ при екстрени условия .

В част от лечебните заведения продължават ремонтни дейности, които ще приключат до началото на зимата. В Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Габрово съществува проблем с водоснабдяването заради пукнатина в резервоар. Предстои среща с ръководството на ВиК, на която ще се потърси решение на въпроса.

По време на работната среща бе актуализиран областният оперативен план за профилактика и борба с грипа. Според представена справка към момента няма данни за повишена заболяемост от остри респираторни заболявания.