/ БСП

Скъпи първокласници,
Уважаеми ученици,
Уважаеми учители,
Уважаеми госпожи и господа директори,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай началото на новата учебна година. 15 септември е благословен празник, който вдъхновява и дарява с надежда. Ден, в който всяка година отделяме достойно място на науката и образованието. Ден, в който всички ние сме изпълнени с вяра за по-добро бъдеще на децата на България.

Скъпи първокласници, днес прекрачвате прага на училището за първи път. Предстои ви да поемете и извървите един нелек път, в който до вас ще бъдат вашите учители. Те ще ви предадат едни от най-важните уроци в живота.

В училище вие ще научите българските букви, ще започнете да четете и смятате, ще се докоснете до науката и ще натрупате знания за света около вас. Но бъдете сигурни – това е най-ценният път, който трябва да следвате в живота. От сърце Ви пожелавам да постигнете мечтите си смели и уверени! Вярвайте на вашите учители, защото те са вашият пътеводител в света на буквите и знанието.

На Вас ученици – на добър час! Запомнете, че знанието е съкровище, което ще последва своя собственик навсякъде. Учете и вървете напред гордо! Бъдете успешни и удовлетворени от делата си и резултатите, които постигате. Бъдете любознателни, амбициозни и отговорни!

Скъпи учители, Вие вдъхвате у учениците си желанието да учат. Вие отваряте вратите на родното школо и Вие сте най-живият пример на нашите деца. Вие давате стимул на учениците да прозрат собствената си вътрешна сила и жезнеспособност.

Продължавайте да обичате това, което правите, защото гордостта на учителя е в засадените семена. Продължавайте да бъдете проводник на истината, която всеки ученик трябва да открие сам за себе си! Защото в развитието на детето, образованието и средата играят най-голяма роля за бъдещето.

Огромно благодаря за всеотдайния Ви труд и обич, с които съхранявате образованието и науката в Габровски регион, за търпението и желанието, с които преподавате най – важните уроци на нашите деца. Пожелавам Ви здраве и мъдрост!

Нека новата учебна година бъде успешна и ползотворна!


НА ДОБЪР ЧАС!

Кристина Сидорова, народен представител 7 МИР