/ Музей на хумора и сатирата
На 26 април, от 18:00 часа предстои необикновено изживяване на терасата на Музея на хумора и сатирата. Концертът на групата "Основно ветрове" е заключително събитие към изложбата "Внимание! 27 визуални артисти от Габрово и региона“, която бе открита на 23 ноември миналата година и продължава до 30 април. Гост музикант е Веселин Митев - един от участниците в изложбата. 

ДХС предлага творческо ателие за любителите на котки
 
Музикалният проект "Основно ветрове" съчетава звученето на необичайни музикални инструменти, събрани отблизо и далеч, като хенгдръм, индийски ситар, арменски дудук, африканско джембе, родопска каба гайда и други.

Зад тази необикновена колаборация от етноинструменти и култури стоят изпълнителите Веселин Митев, познат от група "Исихия". Петър Йорданов от група "Оратница" и Константин Кучев от "Уиндо".

В ДХС ще се проведе Gabrovo Game Jam

Музиката им е търсене в полето на чистия звук без жанрови и стилистични ограничения. В нея се смесват елементи на различни музикални фолклори и съвременни похвати като looper и звукови процесори.

В основата ѝ е дълбокият и трансцедиращ звук на хенгдръма, който повежда слушателите на пътешествие отвъд познатото, в различните пространства на тялото, ума и духа.