Когато се отделят повече средства за превантивна дейност, се отделят по-малко за щети
Когато се отделят повече средства за превантивна дейност, се отделят по-малко за щети / ГЕРБ Габрово

"Когато се отделят повече средства за превантивна дейност, се отделят по-малко за отстраняване на щети", казва в интервю за вестник "100 вести" депутатът Цветомир Михов.

"Държавата никога не е отделяла такъв голям ресурс за отстраняване на толкова много щети от бедствия. За жалост грешката е на всички досега управляващи! Абсолютно всички, в т. ч. и ние! Има си принцип – когато се отделят повече средства за превантивна дейност, се отделя по-малко за отстраняване на последиците.

Но никой досега не е мислил, че ще се излеят по 200 литра дъжд на квадратен метър за денонощие и 2 метра сняг. Но е факт, че превантивната дейност на всяко едно ниво е била на по-заден план. Но виждате, че в Габрово, след наводненията миналата година, бяха изчистени доста корита на реки и дерета. И последните дъждове и топене на снегове не създадоха проблеми в района".

„Висшият експертен екологичен съвет върна за доработване Плана за управление на ПП „Българка“ - съобщи на Фейсбук страницата си областният управител Николай Сираков, пише днес вестник "100 вести".

Основният мотив на Областна администрация за това решение е да се отрази трасето, по което се изпълнява тунелът под Шипка.