Кирил Добрев
Кирил Добрев / БСП за България
„Поискай промяната“ - Коалиция „БСП за България“ е с номер 10 в интегралната бюлетина

„Бойко, този филм с тунела под шипка вече сме го гледали. Това е поредното театрално изпълнение.“ , коментира предизборното повдигане на темата от бившите управляващи Кирил Добрев – водач на листата на коалиция „БСП за България“ в Габрово. „Всичко около тунел под Шипка е един фарс. Искам да покажа как точно се работи в България и колко са важни инфраструктурните проекти за Бойко Борисов” – коментира Добрев, който лично отиде да види как вървят строителните работи на тунела, който трябва да свърже Южна и Северна България под Шипка и пусна заснето от него видео в профила си във фейсбук. 
  
В своето видео, Кирил Добрев се обръща към габровци с думите: „Уважаеми габровци, след около час и половина тук ще започне поредното театрално представление и аз реших да го изпреваря. Този път до бившия премиер Бойко Борисов, тук вместо депутата Цветомир Михов, ще бъде Томислав Дончев  и ще започнат да обясняват колко напредва тунелът под Шипка”, обяснява водачът на листата на левицата за Габрово. По-късно снимка от социалните мрежи показа, че Добрев е бил прав, след като Борисов се появи, придружен от бившия вицепремиер Томислав Дончев. 
  
Кирил Добрев припомня, изявления на ГЕРБ от 2013 и 2014 г., според които тунел щяло да има, а според думите на тогавашния регионален минстър Лиляна Павлова, Бойко Борисов щял да реже лентата на въпросния тунел през юли 2017-а. „Ако не се лъжа, сега е 2017 г, и до юли остават четири месеца”, подчерта Кирил Добрев. При което естествено възниква риторичния въпрос: Дали след четири месеца ще има тунел и асфалтов път?

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина. 
„Поискай промяната“

Предизборен щаб на БСП - Габрово

Купуването и продаването на гласове е престъпление.