Каталунците Кирчево
Каталунците Кирчево / Fan Cup 2018

Последният десети регионален полуфинал на Фен Купа 2018 за областите Габрово, Ловеч и Велико Търново завърши днес на стадион „Христо Ботев“ в Габрово с победа за „Каталунците Кирчево“ (Ловеч). Тимът е двукратен национален шампион на Фен Купа за 2015-та и 2017-та година. Днешната победа им осигурява участие в тазгодишните финали и ако триумфират и там, ще се превърнат в първия отбор в историята на турнира с 3 национални титли.

Fan Cup 2018
Fan Cup 2018

На второ място остана тимът на „Стеф“ (Габрово), след като загуби финалния мач срещу шампионите. „Каталунците“ вкараха три бързи гола още през първото полувреме, след което се отдръпнаха в защита. През втората половина „Стеф“ успяха да върнат две попадения, но „Каталунците“ също се разписаха още веднъж и оформиха крайното 4:2.

Fan Cup 2018
Fan Cup 2018

Трети и четвърти в регионалната класация се наредиха „АРР Фулмакс“ (Горна Оряховица) и „Шести Участък“ (Габрово). Почетното отличие „Най-спортсменски отбор“ беше присъдено на момчетата от „Белица“ (с. Нацовци). За „Най-добър вратар“ беше обявен Мариян Ангелов от „Каталунците Кирчево“, а за „Най-атрактивен състезател“ Светослав Едрев от „Феникс“ (Ловеч).

Fan Cup 2018
Fan Cup 2018

Стотици гости също се сдобиха с атрактивни награди от игрите и активациите край терените, организирани от партньорите на Фен Купа – Telenor, LEGEA, БАМФ и Rexona. Феновете на терен спечелиха бирени чаши, футболни топки, GPS фитнес гривна и множество други оригинални спортни аксесоари. Най-доволен остана късметлията Нено Михалев. Благодарение на безпогрешния си мерник той порази и трите отвора в любимата на феновете активация „Точен шут“ и това му донесе апетитната награда от 365 литра Каменица за споделяне с приятели.

Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Габрово беше последното регионално събитие за сезона. В края на септември предстои заключителният етап на турнира, а именно - националните финали, които ще се проведат на 29 и 30 септември в София. Участниците в тях вече са ясни. Всеки от тях е шампион на своя регион и ще направи всичко възможно да спечели голямата награда в 16-тото издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. Имената на финалистите са както следва:

  1. „еДинамикс“ (Стара Загора) – регионален шампион на Стара Загора и Сливен
  2. „Вип Дент“ (Пловдив) – регионален шампион на Пловдив и Пазарджик
  3. „Бат Динко и приятели“ – регионален шампион на Варна, Шумен и Добрич
  4. „FC Words“ (Бургас) – регионален шампион на Бургас и Ямбол
  5. „Уефалона“ (Хасково) – регионален шампион на Смолян, Кърджали и Хасково
  6. „ФК Сокол“ (Русе) – регионални шампиони на Русе, Силистра, Разград и Търговище
  7. „Лев Инс“ (София) – регионални шампиони на София – град и София – област
  8. „Sbornaya“ (Благоевград) – регионален шампион на Кюстендил, Благоевград и Перник
  9. „Северозапад“ (Монтана) – регионален шампион на Монтана, Плевен, Враца и Видин
  10. „Каталунците Кирчево“ (Ловеч) – регионален шампион на Габрово, Ловеч и Велико Търново

Fan Cup 2018
Fan Cup 2018

До националните финали остават 2 месеца, които със сигурност ще са изпълнени с много вълнение за 10-те отбора финалисти. Междувременно – наздраве за всички футболни летни емоции и отново за 10-те регионални шампиони.