Гледат дело за откраднат газьол от училището в с. Крамолин
Гледат дело за откраднат газьол от училището в с. Крамолин / Дарик Габрово, архив

 

Дело, образувано по протест на Районна прокуратура- Севлиево и жалба на двама мъже от с. Ряховците, общ. Севлиево против присъда на Районен съд - Севлиево ще се гледа днес в Окръжен съд Габрово. Я.Й. е признат за виновен в това, че за времето от 24,00 часа на 24 юни 2009 г. до 03,00 часа на 25 юни 2009 г., след предварителен сговор с Е.Й., чрез използване на неустановено по делото техническо средство и моторно превозно средство - товарен автомобил, от подземна цистерна, монтирана в двора на основно училище в с. Крамолин, общ. Севлиево, е откраднал 2 148 литра газьол на стойност 3 201 лева.

Освен това на 25 юни 2009 г. в с. Агатово, общ. Севлиево, чрез преминаване през входна врата на гробищния парк на селото с товарен автомобил, противозаконно е унищожил чужди движими вещи - двукрила метална входна врата на стойност 200 лева и 8 метра оградна мрежа на стойност 34,16 лева, собственост на Кметството в с. Агатово. Също на 25 юни в с. Агатово, общ. Севлиево, противозаконно е попречил на служители на РУП - Севлиево да извършат проверка на товарен автомобил, управляван от него.

Я.Й. е признат за невинен в това на неустановена дата през 2006 г., на неустановено място, да е придобил по какъвто и да е начин и да е държал 5 бр. бойни патрони, 1 бр. халосен патрон и 3 бр. ловни патрони, снарядени с куршуми, и да е държал до в работилница, намираща се в двор на къща в с. Ряховците, общ. Севлиево 10 бр. бойни патрони, всички предназначени за стрелба с огнестрелни оръжия, без да има надлежно разрешение за това.

Първоинстанционният съд е определил на Я.Й. общо наказание за изтърпяване в размер на една година лишаване от свобода - условно. Съдът присъединява към така определеното общо наказание и глоба в полза на държавата в размер на 250 лева.

Съдът признава Е.Й. за виновен в това, че след предварителен сговор с Я.Й., чрез използване на неустановено по делото техническо средство и моторно превозно средство - товарен автомобил, от подземна цистерна, монтирана в двора на основно училище в с. Крамолин, общ. Севлиево, са откраднали 2 148 литра газьол на стойност 3 201 лева, за което го осъжда на девет месеца лишаване от свобода - условно.