Газова бутилка унищожи апартамент
Газова бутилка унищожи апартамент / netinfo

Около 5-килограмова газова бутилка изпепели апартамент на третия етаж на ул. „Стоян Бъчваров" в Севлиево днес преди обед. Собственикът е в болница с изгаряния и обгазяване. Силен взрив стряска съседите на 58-годишния В.К. към 11.40 ч. Сигнал за пожара подава съпругата на неговия брат, която живее в съседния апартамент. Жената вижда, че целият хол е обхванат от пламъци. В това време мъжът слиза сам пред блока, където брат му потушава пламналото му тяло. Заради скорошна операция на щитовидната жлеза, човекът не говорел и не могъл да обясни какво точно се е случило. Преди това общувал с близките си само с бележки.

Веднага след взрива пламъците обхващат целия апартамент, вследствие от което цялото имущество е изпепелено. В една от стаите имало и чували със стари дрехи, които допълнително разпалили пожара. Жилището е на пострадалия. Живеел е сам, пенсиониран е по болест и преживявал само със стотина лева пенсия. Домът му не бил застрахован. Според етърва му той се отоплявал на дърва, но често за сгряване използвал и злополучната газова бутилка. Стреснатите съседи коментираха, че пострадалият често злоупотребявал с алкохол и че преди време наводнил апартамента на втория етаж. От взрива мъжът получил обгаряния на лицето, тялото и левия крак, и заради предшестващото си заболяване е транспортиран до Областната болница. Настанен е в хирургично отделение.

Заради инцидента жилищата на съседите под него са наводнени от водата,използвана за потушаване на  пламъците. Терасите им са опушени от черния дим, излизащ от унищоженото жилище. Хората бяха благодарни, че взрива не е изпочупил стъклата на апартаментите им и че се е разминало без жертви.

В гасенето са участвали два специализирани автомобила.