/ ДТ „Рачо Стоянов“
Новата година започва с любопитно предложение за почитателите на театъра. В рамките на няколко дена публиката ще има възможност да види постановката „Истината или се осмеляваш“ на Габровския театър на 14 януари и гостуващия спектакъл „Кокошка“ на Театрална работилница „Сфумато“ на 16 януари.

Държавен куклен театър-Габрово с първо представление за годината

Общото между двата спектакъла е, че режисьор на първия е Васил Дуев, а във втория е актьор.
Двата спектакъла ще се играят от 19.00 часа в камерна зала „Ружа Николова“ в Дома на културата в Габрово на съответните дати.

Община Габрово кандидатства за ремонт на Летния театър

Създадена по текста на австрийския драматург Щефан Лак, постановката  „Истината или се осмеляваш“ на режисьора Васил Дуев търси отговорите на парливите въпроси за любовта и „първия път“, когато се осмеляваме да допуснем някой в интимния си свят.

Габровският театър с ново детско представление за коледните празници

Тук няма да се сблъскате с пошли определения, учебникарски дефиниции или възвишени хвалебствия на любовта, а ще проследите търсенията на двама млади през техните очи какво е любовта, кога се случва, съществува ли въобще, как да я запазим, в случай, че ни осени.

Габровският театър изпраща учител по история на посещение в „Шекспировия Глоуб Тиътър“

Ще чуете техните копнежи и страхове, спора им за двубоя между половете, за смелостта да противостоиш на стереотипите и за първите избори в живота, които правим. Въпроси, които вълнуват човечеството от хилядолетия, но сега са пресъздадени в света на младите хора, изказани на техния език.

„Жана д’Арк“ на габровския театър отново на софийска сцена

Участват актьорите от габровската трупа Ангел Калев и Адриана Димова. Третият актьор, който участва само с гласа си, е Живко Гущеров. Постановката е преведена на български език от проф. Владко Мурдаров.

Габровският театър предлага постановка на „Шекспировия Глоуб Тиътър“ в Лондон (СНИМКИ)

Сценографията и костюмите са изработени от Даниела Николчова (художник на спектакъла „Свекърва“) и Наталия Андреева. Хореографията е на Филип Миланов и Валери Миленков, а помощник-режисьор е Гинка Дичева.

Габровци „промениха играта“ в „Нощта на театрите“ (СНИМКИ)

Представлението е носител на наградата „Най-добра постановка - изборът на студентите“ от третото издание на Международния театрален фестивал в Прищина, Косово, проведено от 4 до 9 ноември 2019 г.

Габровският театър с награда от международен фестивал в Прищина

Предвидени са 20 места за жени и 20 места за мъже за представлението. Разделението на публиката на мъже срещу жени, е важно за случването на спектакъла. Постановката не е подходяща за лица под 13 години.

Габровският театър представя „Свекърва“ на сцената на Народния театър

Билети може да купите от касата на ДТ „Рачо Стоянов“ или онлайн на http://bit.ly/38XBuZ6, както и всички каси на ИзиПей/EasyPay в страната.