/ ДТ „Рачо Стоянов“
Предколедно Габровският театър ще изненада своите най-малки зрители с ново детско представление - „Приказливко в страната на думите“. Премиерата ще се състои на 11 декември, сряда, от 18.00 часа на голямата сцена на театъра.

Габровският театър изпраща учител по история на посещение в „Шекспировия Глоуб Тиътър“

Драматург и режисьор на представлението е Валерия Минева, която тази година постави в ДТ „Рачо Стоянов“ спектакъла „Транзит“, реализиран по програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“. За тази постановка режисьорката покани същия постановъчен екип.

„Жана д’Арк“ на габровския театър отново на софийска сцена

Автор на музиката е театралният композитор Ян Руменин, който освен с Валерия Минева често работи и с режисьора Петринел Гочев.
Сценографията отново е поверена на Славка Георгиева, която показа ефектни и въздействащи решения в декора и пространствената организация на „Транзит“. Художник на плаката е Кристина Славкова.

Габровският театър предлага постановка на „Шекспировия Глоуб Тиътър“ в Лондон (СНИМКИ)

Участват актьорите от габровската трупа Силвия Боева, Любен Попов - познати на публиката с играта си в „Транзит“, „Чешити“, „Начало на спектакъла“, и Даниел Тотов, който играе в „За Първото българско царство: Отшелника“, „Начало на спектакъла“, „Мнимият болен“ и „Михал Мишкоед“. Ролята на Приказливко изпълнява авторката и режисьор на спектакъла Валерия Минева.

Габровци „промениха играта“ в „Нощта на театрите“ (СНИМКИ)

В това представление Валерия Минева насочва вниманието на децата към чудния свят на думите и обещанията. На помощ ще ѝ се притече момчето Приказливко, което попада в тази страна, среща нови герои и разбира какво означава силата на думите.

Габровският театър с награда от международен фестивал в Прищина

Приказливко ще покаже на децата, че с думите трябва много да се внимава - как ги употребяваме, какво говорим, да не обиждаме другите около нас, защото понякога думите могат да нараняват хората.

Габрово се включва в европейската инициатива „Нощ на театрите“

Освен премиерното представление на 11 декември, другите дати на детския спектакъл в Габрово са на 18 декември - сряда, в читалището в кв. "Недевци" и на 21 декември - събота, в зала „Възраждане“.

Габровският театър представя „Свекърва“ на сцената на Народния театър

Следват представления на „Приказливко в страната на думите“ в Калофер, Сопот и Хасково.