Габровската драма днес заминава на фестивал в Албания
Габровската драма днес заминава на фестивал в Албания / Дарик Габрово

 

Габровският драматичен театър ще представи България на Първия Балкански театрален фестивал, който ще се проведе в Тирана, Албания. Това каза за Дарик директорът на театъра Невена Митева. Събитието ще се проведе от 1 до 10 септември и за участие в него са поканени всички балкански държави. Габровската драма ще изиграе невербалния спектакъл "Татул".

Постановката до сега е участвала в три Международни театрални фесивали- в Шумен на фестивала "Нова българска драма", където получава наградата за музикално- театрален спектакъл. На театрален форум в Техеран "Татул" печели наградата на директора на фестивала и Гран при. На фестивал в Египет невербалният апектакъл е бил извън конкурсната програма.

"Спектакълът "Татул" не минава незабелязано на нито едно наше участие. Навсякъде, където сме били с него, той или е получавал награди или е бил отбелязван специално от критиката и журито", каза Невена Митева.

В постановката участват актьорите Силвия Боева, Славяна Любомирова, Милен Вангелов, Валери Радев, Светослав Славчев, Лилия Димитрова, Силвия Чобанова. Постановката е на Невена Митева и Надя Асенова, мултимедията е дело на Даниела Трейман.