Габрово ще бъде представено в Турнето на Европейската година на доброволчеството
Габрово ще бъде представено в Турнето на Европейската година на доброволчеството / Дарик Габрово, архив

Европейският информационен център Европа директно при Габровската търговско-промишлена палата и МХД "Имка" ще представят Габрово в Турнето на Европейската година на доброволчеството в София. Двете организации ще представят изложба, показваща доброволческите дейности в региона, както и изданието на Европа директно Габрово, посветено на Годината на доброволчеството.

София посреща Турнето на Европейската година на доброволчеството (ЕГД) - 2011 в България със събитие, организирано специално по този повод в Националния дворец на културата, между 24 и 26 ноември 2011 г. След стартирането на Европейската година на доброволчеството в Брюксел през декември България ще бъде 26-та държава на картата на Турнето на ЕГД 2011 г.

Tурнето на ЕГД 2011, което пътува до всяка държава-членка на ЕС, има за цел да запознае обществеността с кампанията на ЕГД. Тридневното събитие ще бъде открито от министъра на културата  Вежди Рашидов, представители на Министерството на труда, Министерството на образованието и Представителството на Европейската комисия в България. Турнето ще даде възможност на доброволци и организации, работещи с доброволци (ОРД), да представят постиженията си, да направят демонстрации на живо, да се срещнат и да повишат осведомеността на посетителите относно доброволчеството. Програмата на събитието включва и други културни акценти, като танци, театрални и музикални изпълнения. В заключителната конференция в събота ще се включи и българският еврокомисар Кристалина Георгиева.