Фонд „Солидарност“ отпуска 520 000 лева за щетите по жп отсечката Царева ливада - Габрово
Фонд „Солидарност“ отпуска 520 000 лева за щетите по жп отсечката Царева ливада - Габрово / CROSS.bg

Проектът „Аварийно укрепителни и отводнителни строителни работи в междугарието Царева ливада – Габрово“ е одобрен за финансиране чрез средства, отпуснати на Република България от фонд „Солидарност“ на Европейския съюз.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова подписаха договор за финансиране на проекта с максимална стойност от 520 000 лева. Пострадалите обекти са включени в заявлението за щети от бедствията, настъпили в резултат на обилните валежи в периода 19 юни – 23 юни 2014 г. Заявлението е подадено до фонд „Солидарност“ през лятото на миналата година.

Отпуснатите средства ще подпомогнат възстановяването на засегнатата от бедствията железопътна инфраструктура. След като проектът бъде завършен, движението в участъка Царева ливада – Габрово отново ще се осъществява в рамките на нормалните експлоатационни параметри и ще бъде осигурено безопасното движение на влаковете.