Езерото край село Здравковец се превръща в блато
Езерото край село Здравковец се превръща в блато / 100 вести

Природният феномен край Здравковец – карстовото езеро Беляковец, се превръща в блато. Това алармира във водещата статия на вестник "100 вести" Надежда Тихова. Безотточният естествен водоем върху високото плато се е затлачил с тиня, а обилното количество водорасли заемат повече от половината от повърхността му. Уникалното езеро е приятна туристическа дестинация като част от изградената преди няколко години екопътека.

По-важните теми от "100 вести":

Разработки на 5 фирми от областта са финансирани от Националния иновационен фонд до момента – през 2005, 2006, 2007, 2008 и 2012 г. За 2014 г. Бюджетът на фонда за 2014 г. да бъде в размер на 10 млн. лева е решил на своето пъво заседание УС на НИФ. Финансирането на иновативните разработки на българската индустрия се осъществява от републиканския бюджет.

Габровци да се включат във фотоконкурса „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България”, апелират от габровската Община. Всички с въображение и артистично око могат да запечатат на фотоапарат постигнатото в града при възстановяване и изграждане на обекти с европейско финансиране по различни оперативни програми.

Зам.-кметът на Община Габрово инж. Климент Кунев коментира съмненията на габровци, споделени в Интернет, относно изпълнението на Интерактивния музей на габровската индустрия, ремонта на други сгради, символи на Габрово, спирките и Лафките.