Дончо Захариев откри форум, посветен на лидерството и предприемачите
Дончо Захариев откри форум, посветен на лидерството и предприемачите / Община Трявна
Кметът на община Трявна Дончо Захариев откри втори лидерски форум "Предприемачество и потенциали за взаимодействие в Северна централна България в програмен период 2014 – 2020".
В своето обръщение Захариев подчерта:
„Много се радвам, че проектът „Лидерство за регионално развитие„ има във фокуса си подхода „отгоре-надолу” защото устойчивостта и адекватността на тази връзка е изключително важна за Българските общини.
Предприемачеството е, тема която е основна за развитието на местната и регионална политика, тема която изисква усилията и волята на много заинтересовани страни. Искрено вярва, че експертният потенциал, който се е събрал днес ще роди много работещи идеи, проекти и бъдещи партньорства. Пожелавам успех на форума и оставам с очакване за вашите предложения и идея.“
Целта на обучението бе да се създаде градивна среда за ангажиране на местния лидерски потенция с процесите на съживяване на българските региони. Представяни бяха добри практи в областта на бизнеса, и иновацията в различните части от областите Велико Търново, Габрово, Ловеч.
Лектор на форума бе г- н Огнян Минчев – Председател на УС, Институт за регионални и международни изследвания, модератор на форума бе арх. Белин Моллов, екперт по проект „Лидерство за регионално развитие”.