DarikNews.bg
DarikNews.bg / Рачков, Зуека и Петя Дойчинова - водещи на кампанията
Отборите на областите Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Плевен се състезаваха в изключително емоционалния полуфинал на кампанията „Моят град е моята крепост”, който се проведе в Габрово.
 
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова обяви резултатите пред емоционалната публика в препълнената зала „Възраждане”.
 
На трето място бе класиран отборът на Габрово, второто място си поделиха отборите на Видин и Ловеч. Първо място бе присъдено на представителите на област Монтана – Лилия Атанасова и Мирослав Дамянов. 

Дарик
Отборът на победителите - Лилия Атанасова и Мирослав Дамянов

Добрата подготовка на всички участници в полуфинала на кампанията пролича от отговорите, които те даваха на въпроси, свързани с обекти и места, в които са вложени средства по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 година.
 
Става въпрос за емблематични за различните области на България места. От Габрово във въпросите бяха включени Етнографски музей на открито „Етър” и Дечкова къща – разпознаваем обект от Регионален исторически музей – Габрово.
 
Кръгът от състезанието, в който български песни трябваше да бъдат разпознавани и по възможност да се изпее поне част от тях, очаквано се оказа най-емоционален, а публиката – активен участник. 

Дарик
Рачков, Зуека и Петя Дойчинова - водещи на кампанията

Министър Петя Аврамова даде много висока оценка на постигнатото в инициативата „Моят град е моята крепост”, чиито цели са да бъдат популяризирани важни за туризма на страната ни места и обекти, реализирани с пари от ОП „Региони в растеж”.
 
Полуфиналът в Габрово е показал надграждане в знанията на отборите, в сравнение с предходните етапи, смята зам.-министър Деница Николова.