/ Габрово е сред полуфиналистите в кампанията „Моят град е моята крепост”
Габрово е сред полуфиналистите в кампанията „Моят град е моята крепост”, която се провежда под егидата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Кметът на Габрово Таня Христова получи наградата на официалната церемония по връчване на наградите „Най-добрият град живеене”, която се проведе днес следобед в столицата. Министър Николай Нанков връчи лично приза на кмета на Габрово.
 
За общини, където да се проведат полуфиналите са избрани най-добрите бенефициенти на ОП „Региони в растеж”, управлявана от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Нанков подчерта, че в предходния и предстоящия програмни периоди Габрово и останалите населени места, където ще има полуфинали, са отличниците по привличане на европейски средства и качество на реализираните проекти.
 
Кампанията е насочена към ученици от пети до седми клас, които трябва да демонстрират знания в областта на географията, историята и родния край. Целта е да се покаже, че във всеки български регион се случва нещо позитивно.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

Това е начин да се провокират младите хора да се реализират по родните си места. В ролята на изпитващи влизат Рачков и Зуека, които проверяват какво знаят децата за своите родни места. 

Дарик радио
Габрово е сред полуфиналистите в кампанията „Моят град е моята крепост”

Кметът на Габрово Таня Христова, която прие отличието от министър Нанков, заяви, че се чувства мотивирана да направи най-доброто, заедно с най-важните – младите хора на Габрово и България!

„Уважаема г-жа Фандъкова,

Уважаеми г-н вицепремиер,

Уважаеми господа министри, зам.-министри,
колеги и представители на българските общини,

Аз за пръв път имам възможността да бъда на наградите на Дарик радио и се чувствам изключително превилегирована и разбира се мотивирана да направим най-доброто, заедно с най-важните, а именно – младите хора на Габрово и на България в предстоящата инициатива, която ще се случи през есента с подкрепата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Използвам възможността да поздравя Министерство на регионалното развитие и благоустройството за прекрасната инициатива, която вярвам, че ще убеди всички нас, че България е най-доброто място за живеене.

И че то е най-доброто, заради най-важното – човешкият капитал. Надеждата ни е в младите хора. Благодаря на Дарик радио за изключително интересната кампания, за изключително обективната форма да видим всички ние къде се намираме по различни категории. Вярвам, че с всяка една изминала година доказваме, че можем да бъдем по-близо до хората и вероятно и по-добри.”
 
Най-добрият град за живеене в България за 2017

Най-добрият град за живеене в България за 2017

Публикувахте от Дарик радио в 7 юни 2018 г.