Снимка:
Снимка: / Децата от школата по изобразително изкуство "Елиза арт" радват посетителите на НМО
Децата от школата по изобразително изкуство "Елиза арт" радват посетителите на Националния музей на образованието със свои творби. В арт коридора на музея бе открита изложба на възпитаници на художничката Елиза Божидарова Ковачева – Цокова.  Пред родители и гости те показаха творчеството си.

Преживяното в музея  бе основната тема, вдъхновила творбите на децата. Традиционно малките художници от школата представят годишната си продукция в НМО, но сегашният повод за изложбата е обявеният от музея конкурс „Аз рисувам в музея”. Творчески и образователен, конкурсът даде шанс на децата за изява и им позволи да покажат своя талант пред широка и разнообразна аудитория. Изложбата предлага седемнадесет рисунки на деца на възраст от 7 до 16 години. Творбите представят впечатленията на младите художници от видяното в музея и демонстрират талант и познания.

„Ваканция здравей! Да играем безопасно!“

Директорът на музея г-жа Карагьозова изрази своята благодарност към учениците и техния преподавател за проявеното старание и сътворените прекрасни картини и им пожела нови творчески вдъхновения и слънчево лято с много настроение и усмивки.

На първо място бе класирана рисунката на единадесетгодишната Рая Христова. Второ място спечели Теодор Налбантов на 8 години и трето – деветгодишната Елица Стоянова.

Здравословно и безопасно лято

Победителите и останалите участници в конкурса получиха предметни награди и грамоти.