Център за семейна консултация Нов шанс
Център за семейна консултация Нов шанс / netinfo
Център за семейна консултация и подкрепа бе открит в Габрово. Той стартира в рамките на проект “Нов шанс”, финансиран по програма ФАР.  Разработката се изпълнява от "Веда Консулт " в партньорство с Областната болница и списание "9 месеца". Основните дейности на центъра са свързани с предоставяне на психологически, социални, юридически консултации за семейства в риск и бъдещи семейства, медицински услуги по време на бременността и следродилния период, обучение в родителски умения, консултации за репродуктивно здраве, информиране за контрацептивите и полово разпространяваните болести.

От услугите на центъра могат да се възползват бъдещи родители, семейства в риск за изоставяне на своите деца или такива с репродуктивни проблеми. Изпълнителен директор на центъра е Тихомир Недялков. Според него това е нещо много полезно за Габрово и  нуждата от такова училище за родители наистина е голяма.

Вече са подбрани и специалистите, които ще работят в центъра. Това са психолози, акушерки, социални работници, рехабилитатори, медици и един педагог. От септември стартира и първият цикъл лекции за бременността и грижите за бебето.