Близо 5500 лв. са събрани на благотворителния концерт за децата със специални образователни потребности
Близо 5500 лв. са събрани на благотворителния концерт за децата със специални образователни потребности / netinfo

 

Близо 5500 лева бяха събрани от благотворителния коледен концерт в полза на децата със специални образователни потребности в Габрово, който се проведе снощи в спортна зала "Орловец". Проявата бе организирана от ПП ГЕРБ, общинските съветници от ПП ГЕРБ, Фондация „Сиас", Сдружение „Равен старт" и Ресурсен център за деца със специални образователни потребности. 

 

Близо 5500 лв са събрани на благотворителния концерт за децата със специални образователни потребности
netinfo

3800 лева от събраната сума са осигурени от спонсори и  от общинските съветници от ПП ГЕРБ, 700 лева са от дарения от габровци по време на благотворителния концерт, почти толкова са събрани и от благотворителния коледен базар с творби на децата от Школата по приложно изкуство с преподавател Ива Пенчева, които са работили дори през почивните дни, за да подготвят повече творби.

Близо 5500 лв са събрани на благотворителния концерт за децата със специални образователни потребности
netinfo

 Още близо 300 лева са събрани от служителите в Ресурсния център, с които са направени застраховки за всички деца с проблеми, които са на интегрирано обучение.Всички събрани средства ще бъдат използани за децата с аутизъм и всички останали със специални образователни потребности. Очаква се в Габрово врати да отворят  още два ресурсни кабинета- в детска градина "Младост" и в училище "Неофит Рилски" и с част от събраните средства те ще бъдат оборудвани. Мечтата на сдружението на родители на деца с аутизъм „Равен старт" е да се обзаведе и сензорен кабинет за терапия на децата, но за това са необходими около 15 хил. лева.

Близо 5500 лв са събрани на благотворителния концерт за децата със специални образователни потребности
netinfo

Тази година в станалия вече традиционен благотворителен концерт участваха малчуганите от ОДЗ „Дъга", ЦДГ „Мики Маус", ЦДГ „Младост", акробатите от „Акроарт", фолклорен ансамбъл „Сивек", танцова школа „Лиана", второкласниците от СОУ „Райчо Королев", както и незрящият 16 годишен музикант Стефан Цвятков и 3 деца с аутизъм.