БЧК
БЧК / Габрово
В Националния учебно-логистичен център на БЧК, село Лозен, се проведе ІІІ-то Национално състезание за бедствена готовност, първа помощ и права на възрастните хора.

Представителният отбор на БЧК-Габрово в състав: Румяна Кирова, Снежана Милинова, Стефка Божкова и Донка Костова премина през 14 теоретични и практически пункта, оказвайки първа долекарска помощ на пострадали при пътни и битови инциденти, психосоциална подкрепа по време и след бедствие, показвайки знания относно международни документи, касаещи правата на възрастните хора.

Отборът се класира на призовото ІІ-ро място, доказвайки активната дейност на БЧК-Габрово по отношение обученията и работата с възрастни хора. Чрез дейности, които са насочени към социална реинтеграция на възрастните хора, се дава възможност на част от тях да бъдат активни участници в съвременното общество, на базата на техния професионален и житейски опит.

За подготовката на отбора заслуга имат младите доброволци Александър Иванов и Виктория Генчева, част от Младежки авариен екип.