АБВ е социален гарант на това управление, Първанов няма алтернатива в партията
АБВ е социален гарант на това управление, Първанов няма алтернатива в партията / DarikNews, архив

Георги Първанов няма алтернатива като лидер на АБВ. Той и парламентарната група ще намерят консенсус за изразяването на бъдещите позиции. Това е становището на местната организация, изразено от местния председател Тошко Тодоров.

Позицията на парламентарната група по повод подкрепата на дълга е била формирана в последния момент с оглед на настъпили промени в предложението на кабинета, убедени са местните последователи на бившия държавен глава.

Според Тодоров, обаче, депутатите на АБВ са били притиснати чрез подхода на колегите им от ГЕРБ да правят промени в предложенията си в последния момент.  Депутатите е трябвало да не дават съгласието си да вземат бързи решения, отчитат от местната структура.

Оставката на Първанов е прецедент за нравите в България. Тя се възприема като морален акт от активистите в Габрово.

На 25 април всички членове на АБВ ще определят кой да е председател на партията. Името му ще бъде оповестено на следващия ден.

Първанов е наш лидер, по-добър вариант нямаме в момента и няма идея за друго име, коментира Тошко Тодоров. Георги Първанов е инициирал създаването на партията и е основното лице.

АБВ се консолидира в момента, категоричен е Тодоров. Според него Ивайло Калфин и АБВ са социалния гарант на управлението.