6 двойки от Севлиево са подали заявления за подпомагане на ин витро процедури
6 двойки от Севлиево са подали заявления за подпомагане на ин витро процедури / Община Севлиево

Приключи приемът на документи за финансиране по общинската програма за подпомагане на севлиевски двойки с репродуктивни проблеми.

До края на миналата седмица в Община Севлиево са подадени 6 заявления от семейства, които желаят да получат финансова помощ. „Бюджетът на общинската програма за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с асистирана репродукция за севлиевски двойки, е 20 000 лв.

Това е втората поредна година, в която отпускаме средства, за да подкрепим хората с такъв вид проблеми, защото най-важното и най-ценното на този свят са децата“, коментира кметът д-р Иван Иванов.

 

Със заповед на кмета на Севлиево е сформирана специална комисия, която на 7 юли 2015 г. ще разгледа подадените заявления.

Съгласно Правилника за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с асистирана репродукция за семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала на територията на Община Севлиево, в три дневен срок от провеждането на заседанието, комисията ще излезе с решение, което ще предложи за гласуване пред общинските съветници на предстоящата сесия през месец юли.

Максималната сума, която ще се отпуска от местната хазна, е 2 000 лева.