Деца на хижа Вежен
Деца на хижа Вежен / НП Централен Балкан
40 деца и младежи се включиха в „Празник на билките и планината“, който се проведе на хижа „Вежен“ в Национален парк „Централен Балкан“. 

Младежите бяха посрещнати в Посетителски информационен център „Вежен“ от Стоян Христов - гл. инспектор в парков участък Тетевен. Г-н Христов направи кратка презентация за парка и неговото биоразнообразие и предостави на посетителите информационни материали и брошури. След представянето последваха игри и обучения, в зависимост от възрастта на участниците. Най-малките се разделиха на отбори, които се състезаваха в различни изпитания, свързани с тяхната бързина, сръчност и познания за природата на парка. За по-големите участници бяха предвидени обучения на тема „Безопасно движение в планината“ и „Първа долекарска помощ“, лектори на които бяха г-н Тихомир Влаевски – екскурзовод (планински спасител) и д-р Иво Лачев – лекар.

Най-интересните моменти от празника бяха уловени във фотоапаратите. Всички снимки, които са оригинални и интересни ще участват в конкурс за снимка на по-късен етап от изпълнението на проекта.

Проект „Общо бъдеще чрез образование за развитие“ има за цел да осигури привлекателна среда за развитие на младите хора чрез неформални екологични образователни инициативи и да ги предизвика да бъдат отговорни към своето собствено бъдеще.