Стадион Калиакра в Каварна
Стадион Калиакра в Каварна / gong.bg
По повод предстоящата футболна среща от първи кръг на Първа професионална лига между отборите на ПФК „Черно море” – Варна и ПФК „Витоша” – с. Бистрица, обл. София, която ще се проведе от 18.45 часа на стадион „Калиакра” в Каварна, от полицията уведомяват за предприети засилени мерки за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на проявата.  Ще бъде засилено полицейското присъствие по главен път I-9 в участъка Варна – Каварна. Организирано пътуващи фенове ще бъдат съпроводени с полицейски ескорт с оглед недопускане нарушения на обществения ред между привържениците на двата отбора
 
Предприети са засилени проверки на КПП и засилен пропускателен режим в спортната зона на стадион „Каликра” в Каварна.
 
От ОД на МВР-Добрич напомнят на всички желаещи да посетят стадион „Калиакра” в Каварна във връзка с футболната среща, че е забранено внасянето на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие, спрейове със защитен газ, бутилки, включително пластмасови над 500 мл, сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия, знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.
 
На територията на спортната зона няма да бъдат допускани лица, които отказват да бъдат проверени, в които се открият предмети, чието внасяне на територията на спортната зона е забранено,лица в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества,малолетни лица без пълнолетен придружител и такива с наложена принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина.
  
ОД на МВР-Добрич приканва гражданите към спазване на указанията и изпълнение на разпорежданията на полицейските органи, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността на стадиона и  прилежащата спортна зона. Призовава и привържениците на двата отбора към взаимно коректно и етично поведение, като предупреждава, че всяко противоправно действие ще бъде санкционирано съгласно закона.