Започва международният фестивал  Слънчева България
Започва международният фестивал Слънчева България / Дарик Добрич

От днес до 19 юни в Балчик ще се проведе Вторият международен музикално-танцов фестивал "Слънчева България", в който се включват творчески колективи от България, Русия, Беларус и Украйна.

Проявата ще започне в 16.00 часа с тържествено шествие по ул. "Черно море" в Балчик, а час по-късно участниците ще се представят на сцената на централния площад в крайморския град.

Фестивалът се организира от туристическа фирма "Олимпия Груп" - Добрич с подкрепата на общини Балчик и Добрич. Форумът има за цел да популяризира България и град Балчик като дестинация за културен туризъм.

Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от международно жури. В състава му влизат Стоян Господинов - главен художествен ръководител на ПФА "Добруджа", Харисов Победа - член на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов - главен балетмайстор на Лвовския оперен театър, Наталия Атанасова – управител на "Олимпия Груп".

В рамките на фестивала е предвиден и концерт в Добрич. Той ще се състои на 18 юни, понеделник от 17:00 часа на площад "Свобода".  Пред добричка публика ще се представят ансамблите "Добруджа", "Арника", "Весна", "Веселые Черевички" и "Щирчанка".