Обновяват залата за бракосъчетания
Обновяват залата за бракосъчетания / община Добрич

Започна ремонтът на залата за бракосъчетания в Обредния дом в Добрич, съобщиха от общината. Обновяването се извършва със средства от общинския бюджет и ще допринесе за още по-приятна атмосфера при провеждане на сватбените ритуали.

Фирмата, извършваща ремонта, е избрана след проведена процедура по ЗОП. Ще се боядисат стените, таванът, изцяло ще се подменят осветителните тела. Предвиден е основен ремонт на санитарните помещения и подновяване на вътрешния интериор. Ремонтните дейности няма да попречат на провеждането на предвидените ритуали.

Освежаване на залата не е извършвано от години.  ОП “Обреден дом” си поставя за цел обновяването да продължи  и занапред.

До август 2019 г. в Обредния дом на Добрич си си казали „да“ 305 двойки, от които 217 ритуала са „Разписване“, а 31 са изнесените ритуали в Градски парк „Свети Георги“, по Северното Черноморие и градините на ресторантите в града.

През тази година има и нови предпочитани места за бракосъчетания, като интересни местности до селата Долище, Гурково, Божурово. Проведен е сватбен ритуал и на стадион „Дружба“ в Добрич.

22-ма чужди граждани са сключили граждански брак в Обредния дом, сред които двойки от Русия, Украйна, Турция, Бразилия и др.  За 2020 година има заявени 25 сватбени ритуала. Най-предпочитана дата е 20.06.2020 г., като изнесеният екип на Обредния дом е ангажиран за 4 сватби.