Задържат в ареста престъпник, хулиганствал и заплашвал полицаи
Задържат в ареста престъпник, хулиганствал и заплашвал полицаи / Дарик Добрич

30-годишният Стоян Ал. П. ще остане в ареста, реши Окръжен съд Добрич. Той е разследван за хулиганство и закана спрямо длъжностно лице. Проявите му са от нощта на 7 май т.г., когато около 01,20 ч. той се държал агресивно и псувал по време на полицейска проверка в заведение, след подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина. Мъжът не представил лични документи и отказал да отиде до полицейския автомобил. Докато му поставяли белезници, отправил обидни думи към служителите на реда. След задържането му в Първо районно управление продължил да псува и да заплашва един от полицаите.

На 18 май т.г. Районен съд - Добрич е наложил на мъжа мярка за неотклонение задържане под стража, която той обжалвал. Той и адвокатът му пледират, че задържането под стража е прекалено тежка мярка за извършеното. 30-годишният търпи наказание пробация в с. Владимирово и не се е отклонявал от изпълнението.
Прокурорът посочи, че Стоян П. е осъждан 4 пъти и има две незавършени наказателни производства за тежки умишлени престъпления. Тези обстоятелства обосновават опасността той да се укрие или да извърши ново деяние.

Актът на Окръжен съд - Добрич не подлежи на обжалване и протест. От пресцентъра на съда припомня, че Стоян П. е сред петимата подсъдими по наказателно дело за грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие.