/ Окръжен съд Добрич
Преди трагичната развръзка двамата съседи се почерпили в дома на свой съселянин, а после се сбили
Окръжен съд - Добрич взе мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 64-годишния Ис. А. от село Смолница, обвинен за убийството на свой 72-годишен съселянин. Тежкото умишлено престъпление е извършено във вечерните часове на 13 ноември т.г. в село Смолница с преправена въздушна пушка.

Застреляха бивш счетоводител в добричко село 


От събраните към този момент доказателства става ясно, че пострадалият и обвиняемият са били в добри междусъседски отношения. Въпросната вечер двамата, заедно с още един мъж,  се черпели в дома на друг техен съселянин. В един момент между обвиняемия и потърпевшия възникнал спор, който прераснал в сборичкване. Те паднали на земята, като 72-годишният  започнал да налага 64-годишния Ис. А. с юмруци в лицето. Другите двама техни съседи започнали да ги разтървават, когато забелязали кръв по лицето на обвиняемия.

Непосредствено след това той си тръгнал, но после се върнал с преправената си въздушна пушка, възпроизвел един изстрел в тялото на потърпевшия и отново напуснал къщата. За случилото се бил подаден сигнал на телефон 112, но смъртта на простреляния настъпила преди идването на полицейските и медицински екипи.

Окръжният съд наложи на обвиняемия най-тежката мярка за процесуална принуда, след като прецени, че са налице достатъчно данни за неговата съпричастност към извършеното деяние и  че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.