/ Thinkstock/Getty Images
Директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ в Силистра е задържан, след като поискал и приел подкуп от 4 600 лева, съобщават от Прокуратурата. Той е заловен вчера, 28 ноември, в служебния си кабинет, след вземането на парите.

Подкупът Георги М. поискал като "такса спокойствие", за да не извърши действия по служба. Той злоупотребил със служебното си положение като директор на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ и изнудвал концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори, като искал по 500 лева на камион.   

Днес Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала обвинение на Георги М. за  престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия. Той е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда.

Провеждат се активни действия по разследването съвместно с органите на ОД на МВР в града. След анализ на събраните доказателства, наблюдаващият прокурор ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Георги М., съобщават от прокуратурата.