Задържаха бившия областен управител Ердинч Хаджиев и бившия шеф на дирекция Пламен Ганев
Задържаха бившия областен управител Ердинч Хаджиев и бившия шеф на дирекция Пламен Ганев / Дарик Добрич

Бившият областен управител на област Добрич д-р Ердинч Хаджиев и бившият директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" при Областна администрация - Добрич Пламен Ганев са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение, съобщава сайтът на МВР.

През месец февруари 2009 година Хаджиев и Ганев, в качеството им на длъжностни лица, са нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице документ за извършено плащане с компенсаторни бонове. Целта на престъпната схема била подставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти по Северното Черноморие. Става въпрос за парцели около фара в Шабла. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.

Задържаха бившия областен управител Ердинч Хаджиев и бившия шеф на дирекция Пламен Ганев
netinfo

Двамата са задържани около 18.00 часа днес  за 24 часа. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Добрич с цел внасяне на досъдебно производство в Добричкия окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Д-р Ердинч Хаджиев бе депутат до 2008 година, когато в парламента влезе сваленият от поста земеделски министър Нихат Кабил. Хаджиев се върна в Добрич и стана губернатор, като измести от мястото му тогавашния областен упавител Динчер Хаджиев. След като ГЕРБ назначи на поста Желязко Желязков, д-р Хаджиев се върна към лекарската си практика.

През септември миналата година Пламен Ганев подаде молба за напускане на поста си в областна управа и новият губернатор Желязко Желязков я уважи. Тогава Желязков допълни, че се прави проверка на сделките и процедурите, извършени от дирекцията на Ганев. Той е общински съветник от ДПС, беше и кандидат за кмет на движението.