За осми пореден път в Козлодуйци организират фестивал на хризантемата
За осми пореден път в Козлодуйци организират фестивал на хризантемата / magnificadesign.com

И тази година в Козлодуйци ще се проведе фестивал на хризантемата, съобщи председателят на пенсионерския клуб в селото Кера Иванова. Организатори на празника, който се провежда за осми пореден път, са кметството в Козлодуйци, читалището и пенсионерският клуб.

Фестивалът ще започне в 12.00 часа с изложба на хризантеми, отгледани в дворовете на жените от селото. Букети и кошници с цветя ще бъдат подредени върху няколко маси с обща дължина от 10 метра. Дамата, отгледала и аранжирала най-хубавия букет, с най-разнообразните и едри цветове ще получи титлата мис "Хризантема", разказа Кера Иванова. Гости на фестивала ще бъдат клуб "Калинка Вълчева" от Добрич и пенсионерският клуб от село Смолница.
В празничния ден пред кметството в Козлодуйци по традиция ще бъдат засадени  нови хризантеми, а всички участници ще си разменят коренчета от красивото цвете.

Пенсионерският клуб в Козлодуйци организира редица прояви през годината, но най-голямата ни изява е фестивалът на хризантемата, разказа още Кера Иванова. Затова от миналата година клубът е  заменил досегашното си име "Трета възраст" с новото  "Хризантема". Ние се потрудихме за тази инициатива и така си изработихме името, коментира Иванова.