/ Дарик Добрич
Калинка Ковачева и Ваня Ницова от Териториалната организация на сляпо-глухите Добрич участваха в световна конференция в Пловдив на тема: „Виж тишината, за да чуеш светлината“. Форумът бе организиран по повод 20-годишнината от създаването на Националната асоциация на сляпо-глухите в България. В конференцията взеха участие представители от нашата страна и от чужбина - Норвегия, Италия, Холандия, Хърватия и Русия. В дните на форума се дискутираха различни теми, касаещи живота на хората с двойно сензорно увреждане. Представен бе опита на чуждестранните гости, обсъдиха се варианти на държавна подкрепа, етикети на комуникация със сляпо-глух човек, схеми  на социална асистенция  и интерпретация. Бяха планирани и часове за практикум по представен модел за общуване.

Председателката на добричката организация – Калинка Ковачева, бе удостоена с юбилеен медал за особени заслуги. Тя е в управителния съвет на националната асоциация от самото й създаване. Ръководи спортен клуб „Устрем“, учреден през 2004 г., както и поетичен клуб „Вдъхновение“ към Асоциацията, сформиран през 2005 г. Добричката ни организация бе отличена с плакет за отлична работа. Асистентката на Калинка Ковачева – Петя Митева, получи сребърна значка за безупречно деловодство.

"Щастливи сме от това признание. За нас означава, че усилията ни са признати и нашия труд високо оценен. Ние винаги сме в подкрепа на нуждаещите се, защото знаем, че пътят е труден, но връщане няма. Длъжни сме да вървим напред и само напред!", отбелязват от организацията в Добрич.