„Виктория волей”, „Славия” и „Добруджа 07” започнаха с победи в група А
„Виктория волей”, „Славия” и „Добруджа 07” започнаха с победи в група А / netinfo

Треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Камило Плачи, бившият селекционер на дамския ни национален тим Драган Нешич и кметът на Добрич Детелина Николова откриха вчера финалите от група "А" на държавното първенство при юношите старша възраст, съобщават от пресслужбата на волейболен клуб "Добруджа 07".

В първия мач за деня „Виктория волей” постигна чиста победа над „Левски волей” с 3-0 гейма, като в отделните части надделя с 25-12, 25-18 и 25-18.
В следващия двубой „Славия” се наложи в петсетов трилър над „Пирин Балканстрой”. На два пъти волейболистите от Разлог повеждаха в геймовете, но "белите" доведоха мача до тойбрек, който спечелиха с 15-11 т.

Домакините от „Добруджа 07”, водени от младия специалист Генчо Цветков, зарадваха многобройните фенове на волейбола в Добрич с успех с 3-1 гейма над „Монтана волей”. Гостите спечелиха с 26-24 т. първата част, след което добруджанци затвориха следващите три гейма на 19, 22 и 14 т.

„Домакинството на срещите от група „А” на финалите от държавното първенство по волейбол при юношите старша възраст е празник за Добрич”, заяви треньорът на „Добруджа 07” Генчо Цветков.

„Благодаря за подкрепата на публиката. Започнахме напрегнато, като за първи мач. Трудно навлязахоме в ритъм. Позволихме си да допуснем много леки и непредизвикани грешки, което доведе до непостоянство и разколебаване в играта ни. Благодарение на колективната игра достигнахме до победа. Надявам се да разгърнем потенциала си в следващите срещи, за да се чустват удоволетворени самите състезатели от играта си, така ще радваме цялата волейболна общественост в Добрич”, каза още Цветков.


Водач във временното класиране е „Виктория волей”, следвана от „Добруджа 07”, „Славия”, ”Пирин Балканстрой”, ”Монтана волей” и „Левски волей”.

Програмата за днес предвижда три срещи: от 14.30 играят „Левски волей” – „Славия”, от 16.30 „Виктория волей” – „Монтана волей”, от 18.30 „Пирин Балканстрой” – „Добруджа 07”.