/ ThinkStock/Getty Images
В община Каварна възнамеряват да повишат туристическия данък до три лева за нощувка на човек в местата за настаняване с най-висока категория - пет звезди. В хотелските бази с една до четири звезди данъкът ще се повиши до 0.60-2.00 лева.

С хоро и заря ВМРО отпразнува победата в Сандански, отмъкна и Каварна (ВИДЕО)

Промените са залегнали в проект за изменение на общинската наредба за местните данъци, такси и цени на услуги, който е предложен за обществено обсъждане. Досега туристическият данък в общината бе в диапазона 0.30-0.80 лева за нощувка на човек, като събраният финансов ресурс от началото на тази година достига около 166 000 лева, посочват от кметската управа.

В община Каварна са категоризирани 553 места за настаняване с общ капацитет 5824 легла. С увеличаването на туристическия данък ще бъдат осигурени повече средства за финансиране на общинската програма за развитие на туризма.

Елена Балтаджиева от ВМРО печели балотажа в Каварна

Ще бъдат подкрепени инфраструктурни проекти, свързани с туризма, и крайморската община по-активно ще бъде популяризирана като туристическа дестинация, са сред мотивите на кметската управа за промените.
БТА