/ netinfo
Община Генерал Тошево ще реализира пореден проект по трансграничната програма INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020. Проектът е с наименование „Развитие на туристическия потенциал, опазване и популяризиране на общото наследство” и ще се изпълнява в партньорство с румънската община Мурфатлар.

Водеща организация е Община Генерал Тошево. Общата стойност на проектното предложение е 1 219 951 евро, от които 610 006 евро са за българската община. В скоро време предстои подписване на договор с Управляващия орган.

Основната цел на проекта е да подпомогне устойчивото социално-икономическо развитие на трансграничния регион чрез увеличаване на туристическия потенциал, свързан с развитието и маркетинга на конкурентни туристически продукти.

Дейностите по неговото изпълнение включват основен ремонт на сградите на читалищата в селата Кардам и Спасово, благоустрояване на площада пред читалището в с. Кардам, благоустрояване на прилежащото пространство около Исторически музей-Генерал Тошево, монтиране на два тотема, доставка на съвременно оборудване за трите обекта, провеждане на Дни на Генерал Тошево и Мурфатлар, съпътствани от изложби, срещи на предприемачи и фолклорни събития,  провеждане на детски учебни лагери в двете страни и разработка на обща стратегия за развитие на предприемачеството и туристическия потенциал.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.