/ община Добрич
РИОСВ-Варна ще предостави консумативи за днешната кампания „Да изчистим България заедно“, съобщават от инспекцията. Те ще бъдат предоставени на общините от областите Варна и Добрич, от където желаещи да се включат в инициативата ще могат да ги получат.
 
Екоинспекцията е създала необходимата оранизация за предоставянето на консумативите, както и за отчитане на резултатите от провеждането на кампанията към Министерството на околната среда и водите. 


Община Добрич се присъединява към екологичната кампания “Да изчистим България заедно“ . Ще се почистват   стълбове и дървета от обяви и съобщения и ще се боядисват  оградни пана по бул. „25  септември“.
 
Боядисването на паната по булеварда ще се извърши от служители на общинската администрация и доброволци. 


Началото е от 10.00 часа със събирателен пункт пред „Стара къща“. От общината препоръчват  отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.
За девета поредна година община Каварна  се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“. От крайморската община призовават гражданите да се включат активно в почистването на  прилежащите територии на жилищните и административни сгради, търговските обекти и междублоковите пространства.

Служителите на общинската администрация ще почистват  териториите за широко обществено ползване в града и ще облагородят терените около намиращите се в района на Крайбрежната зона обществени чешми. Събраните отпадъци ще бъдат извозени до Претоварна станция Балчик от фирма „Титан - Бкс“ ЕООД.
 
В населените места на община Добричка ще бъде организирано почистване на отделни замърсени терени. Служители от общинската администрация, съвместно с Държавно горско стопанство „Добрич“, ще  почистват полезащитен горски пояс, в землището на с. Стожер. През есента поясът ще бъде залесен.
 
Община Шабла ще окаже съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаят да почистят плажовете и други любими места за отдих, замърсени пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки..

От местната управа препоръчват  отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването  ще се извършва след предварителна заявка за участие.
 
В инициативата „Да изчистим България заедно” участва и община Генерал Тошево. Служителите на местната администрация ще почистват общински зелени площи – дерета, пасища и мери, Почистването започва в 9.00 от  ул. „Васил Априлов” № 64. От добруджанската община канят гражданите да се присъединят към екологичната акция и да почистват междублокови пространства, райони около жилища, търговски обекти, спортни и детски площадки.
 
Във всички общини на участниците ще бъдат осигурени чували, ръкавици и други консумативи.