Дирекция Местни данъци и такси
Дирекция Местни данъци и такси / Дарик Добрич
Разпращат писмата за задълженията
Второ ПОС – терминално устройство е разкрито за плащане на местните данъци и такси в Добрич, съобщават от Общината. Целта е да се намалят разплащанията в брой и да се облекчи престоят на  гражданите и бизнеса в дирекция „Местни данъци и такси“  на ул. „Независимост“ № 7. Там се приемат и директните плащания с дебитни и кредитни карти.
 
От Общината напомнят, че предстои изпращане на съобщенията до гражданите за дължимите данък върху недвижимите имоти, превозните средства и такса за битови отпадъци за 2017 г., както и за недобори от предходни години.
 
За осигуряването на защитата на личните данни, са разписани правила за доставянето на писмата от „Български пощи.  Трябва пощенската кутия да е в добро състояние и заключена, като на нея да е означено името на лицето или семейството и номера на апартамента. Няма да бъдат оставяни писма на къщи, които нямат пощенска кутия на входните врати; във входове, в които не е осигурен достъп на служителя или имат обща пощенска кутия, както и ако кутиите не се затварят или нямат вратички.