Учат земеделците на принципите за интегрирано управление на вредителите
Учат земеделците на принципите за интегрирано управление на вредителите / Дарик Добрич

Добрич е домакин на семинар на тема „Прилагане на общите и специфични принципи за интегрирано управление на вредителите (ИУВ) при земеделските култури и осигуряване на необходимите условия и мерки за прилагането им”. Обучението е част от национална информационна кампания, съобщават от Областната дирекция по безопасност на храните.

Постигането на устойчива употреба на пестициди и прилагането на общите принципи за интегрирано управление на вредителите стават задължителни от 1 януари 2014 година, поясняват от БАБХ. Това е регламентирано в европейска директива и ще бъде въведено в българското законодателство с новия Закон за защита на растенията.

Семинарът ще се проведе от 9.30 часа в зала „Европа” на Областна администрация-Добрич. По време на обучението ще бъде представен националният план за действие за устойчива употреба на пестициди, интегрираното управление на вредителите съгласно изискванията на Закона за защита на растенията, както и възможностите за използване на консултантски услуги.