Баба от Сандански даде 800 лв. на телефонни измамници
Баба от Сандански даде 800 лв. на телефонни измамници / netinfo
Близо 7000 евро, 7700 лева и около 100 грама златни накити и монети е щетата от поредната телефонна измама в Силистренско. Нейна жертва е станала 64-годишна жена от Силистра, която приела да участва в акция по залавяне на телефонни измамници, информират от ОДВМР – Силистра.

В понеделник жената се доверила на телефонно обаждане от мъж, представящ се за полицай, и се съгласила да съдейства на органите на реда, като хвърлила от балкона 730 евро и около 100 грама златни накити и монети. На следващия ден мнимият полицейски служител отново се свързал с жената. Този път тя изтеглила от банка спестявания в размер на 6000 евро и 7700 лева и ги оставила край пътя между Бяла и Плевен, където стигнала с личния си автомобил. Действията ѝ били направлявани през цялото време от мнимия полицай чрез мобилна телефонна връзка.

За пореден път ОДМВР-Силистра призоват: Не давайте пари на непознати! Не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел.112.