Семинар в библиотеката
Семинар в библиотеката / netinfo
Регионална библиотека „Дора Габе“ е домакин на XIX национален семинар на потребителите на система "СофтЛиб". В него участват библиотекари от цялата страна. Добричкият културен институт ползва същия софтуер от миналата година.

Деветнадесетото издание на националния семинар на потребителите на интегрираната библиотечно – информационна система E – Lib/l-Lib има за цел да представи нови услуги, които осигуряват пълната автоматизация на всяка библиотека. Фирма СофтЛиб е компания, основана в началото на 1999 г. от опитни ИТ професионалисти с голям опит в областта на библиотечните технологии и софтуер. Нейният софтуер се ползва от 12 регионални библиотеки и създава съвременна и удобна среда за работа както самостоятелно, така и като част от интегрирана система.

Драматичен театър „Йордан Йовков“ стяга 90-годишнина

Форумът бе открит от зам.-кмета д-р Емилия Баева, която благодари на библиотечните служители за усилията, вдъхновението и ентусиазма, с които работят, за желанието да бъдат креативни, иновативни и да бъдат пазители и разпространители на знанието във вид, който съвременното ни общество налага.