СУ "Димитър Талев" отбеляза Международния ден на единството
СУ "Димитър Талев" отбеляза Международния ден на единството / netinfo
За втора поредна година ученици, учители и родители от СУ „Димитър Талев” отбелязват Международния ден на единството – 25 октомври.

Инициативата, известна още като Ден на оранжевата фланелка, е свързана с желанието да се окаже подкрепа на борещите се срещу тормоза сред децата в училищна възраст и да се превърне училището в привлекателно място за всеки ученик. Символът на този ден е оранжевият цвят, който стопля и създава усещане за цялост и единство.

В днешния ден голяма част от талевци носеха оранжеви тениски, шапки или ленти, за да демонстрират своята съпричастност към идеята. Второкласниците и петокласниците залепиха цветни хартиени ръчички с позитивни послания на Стената на единството.

В инициативата се включиха ученици и учители от Португалия, Хърватска, Полша, Гърция и Румъния, които са гости на училището по международния проект „Моята Европа, моят живот, моето бъдеще”, както и деца и родители от Детска градина 17 „Първи юни”. 
 
В Деня на единството  талевци и гостите им използваха музиката като алтернатива за ненасилие - ученици и учители изпълниха на различни езици популярни песни, а на емблематичната песен „Моя страна, моя България“, изпята от румънски ученици, всички се хванаха за ръце като символ на общността, в която хората са различни, но се приемат, уважават и работят заедно.

СУ "Димитър Талев" отбеляза Международния ден на единството
netinfo