Съдът одобри споразумение за условна присъда за притежание на фалшиви банкови карти
Съдът одобри споразумение за условна присъда за притежание на фалшиви банкови карти / DarikNews.bg, архив

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение за условна присъда от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, отложена с три години изпитателен срок спрямо Валентин Т., признал вината си за притежание на фалшиви платежни инструменти. Съдът одобри като законосъобразно споразумението, постигнато между обвиняемия и прокуратурата.

32-годишният добричлия се призна за виновен, затова че  на 12 март 2015 г. в дома си в Добрич  е държал в големи количества подправени платежни инструменти, както и предмети, за които е знаел, че са предназначени за подправката им.

На посочената дата при обиск в жилището му били открити 31 пластики /магнитни карти/ с данни за банкови дебитни и кредитни карти, четец-записвачка на магнитни карти,  пластмасова отливка с размери 13x18 мм с процеп, модифицирано копие на входно отверстие „уста“ на четящо устройство на банкомат за магнитни карти, два преобразователя за сериен пренос на данни. Намерен бил и лаптоп, оборудван с компютърна програма за сваляне на данни от скимиращи устройства и софтуер за четене и запис на магнитни карти. Подсъдимият е съхранявал и информация за съдържанието на платежните инструменти - данни за банкови карти и ПИН кодове.

Със своя съдебен акт съдът постанови магнитните карти и вещите, които са били предназначени и са послужили за извършване на умишленото престъпление, да се отнемат в полза на държавата. Съдът присъди разноските по делото в размер на 2005 лева ще бъдат платени от подсъдимия.

Съдебният акт на Окръжен съд Добрич е окончателен и влиза в сила веднага.