Пощенска кутия "Добруджански истории"
Пощенска кутия "Добруджански истории" / Дарик Добрич
Пощенска кутия „Добруджански истории“ събира произведения на талантливите млади писатели от региона. Идеята е на собствениците на клуб „The Maze“ в Добрич, които планират да проведат публично читателско студио в 20.00 ч. на 24 май. В клуба е поставена кутия, където всеки майстор на словото може да постави своите истории, неразказвани никога и никому - разкази, стихотворения и др. Освен авторски, творбите може да са и текстове, направили впечатление на тези, които ги споделят.

Авторите, които нямат възможност да пуснат своето послание в кутията в Добрич, но въпреки това искат да споделят историята си, могат да я публикуват на страницата на събитието във Фейсбук, в лично съобщение или на имейл: iliqnka_95@abv.bg.

Кутията с добруджански истории ще бъде отворена вечерта на Празника на славянската писменост и българската просвета и култура 24 май. Всички набрани истории ще бъдат прочетени, а автори и желаещи могат да се включат като четци и разказвачи. На събитието ще има специални гости от Сдружение на писателите в Добрич.
 
„Нека да излезем от рамките на обичайното и да отворим съзнанието си за непознатото и вълнуващо преживяване“, призовават организаторите.