Събират доказателства срещу добрички бизнесмен по иск на Комисията за имущество от престъпна дейност
Събират доказателства срещу добрички бизнесмен по иск на Комисията за имущество от престъпна дейност / netinfo

Окръжен съд – Добрич прие нови доказателства и допусна събирането на други в гражданското дело, образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу добричлията Атанас  Атанасов и още  две физически и седем юридически лица, съобщиха от пресслужбата на съда.

По искане на защитата на Атанасов, съдът откри производство по оспорване на истинността на подписа, поставен за управител на „Атанасов” ЕООД в предварителен договор от 2007 г. за покупко-продажба на хотелски комплекс. Допусната е съдебно-графологическа експертиза, която трябва да установи, дали подписът принадлежи на управителя на дружеството Теодора Атанасова или не.

Съдът разпореди за следващото заседание по делото на 17.02.2012 г. ответниците да водят допуснатите до разпит петима свидетели.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич припомня, че гражданското дело срещу Атанас Атанасов и другите ответници е образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 8 471 629 лева. Комисията претендира също да бъдат обявени за недействителни по отношение на държавата две сделки. С първата Атанасов продава на 37-годишния Мирослав  Ангелов от София /ответник по настоящото дело/ дружествени дялове от „Атанасов-инвест” ЕООД /ответник по делото/ за сумата от общо 5 000 лв. С втората сделка Атанасов и 32-годишната Теодора  Атанасова – ответница по делото, прехвърлят притежавани в „Би Ей Инвест” ООД /ответник по делото/ дружествени дялове на обща номинална стойност 5 000 лв. на „Пътстрой-Варна” ЕООД  /ответник по делото/.