Стартира подписка против шистовия газ
Стартира подписка против шистовия газ / Дарик Добрич

 

Подписка на ИК "Добрич против шистовия газ" започва днес пред кафе „Калисто" в центъра на Добрич, съобщи председателят на организацията Александрина Панайотова. Ще се събират подписи за налагането на мораториум на проучванията и добива на шистов газ и приемането на закон за забраната им. Панайотова съобщи още, че Националната асоциация на зърнопроизводителите официално подкрепя идеите и проявите на инициативния комитет. На 14 януари ще се състои национален протест, като в големите градове ще бъдат организирани митинги. В Добрич проявата ще бъде подкрепена от съмишленици от Генерал Тошево, Каварна и Шабла.

Комитетът подготвя и срещи с депутатите от Добрички регион, за да търси подкрепа от тях. Венцислав Върбанов, Петър Димитров, Валентин Николов и Ваня Донева вече са се отзовали на поканата.

За провала на вчерашната акция „Пробуждане", когато шофьорите на автомобили трябваше да натискат клаксони в знак на протест срещу отравянето на региона, но никой не се включи, Панайотова обясни, че добруджанци трудно се пробуждат и че разчита акцията да се осъществи през следващите седмици.