Старозагорският театър гостува в Добрич с Тартюф
Старозагорският театър гостува в Добрич с Тартюф / netinfo

Драматичен театър "Гео Милев"- Стара Загора гостува в Добрич с комедията „Тартюф” от Молиер. Спектакълът е от 19.00 часа в голямата зала на ТПЦ "Йордан Йовков". Постановката е на Ивалин Димитров, сценографията – на Теодора Лазарова, а хореографията – на Алида Бонева.

В ролите добричката публика ще види Делян Илиев, Галя Александрова, Светла Тодорова, Ивелин Керанов, Ивелина Колева, Илчо Димитров, Стефан Борисов, Цветомир Черкезов
Миленка Сотирова, Георги Райчев, Георги Ганчев, Димитър Митев, Ивалин Димитров.

Комедията „Тартюф” на Жан-Батѝст Поклѐн - Молиер е поставена на сцена за пръв път в цялостен вид през 1669 година. От епохата на класицизма до днес творбата е най-играната пиеса в „Комеди франсез”.

Самият автор казва: „Театърът има велика изправителна сила... Ние нанасяме на порока тежък удар, изнасяйки го на всеобщ присмех.” В това изказване е събран, мирогледът на великия присмехулник, изобличител и хуманист Жан-Батист Поклен - Молиер. Като класическа комедия на нравите, творбата поставя много въпроси... Кой има по-голяма вина - паразитът или неговият гостоприемник? Измамникът или заслепеният наивник, който се оставя да бъде мамен и използван? Кога откритостта се превръща в наивност, доверието - в глупост, а послушанието - в робство?... Молиер дава своя отговор на тези въпроси и с това си спечелва омразата на църквата и е преследван от властите. Какви са отговорите на Ивалин Димитров, ще разберем от неочакваните режисьорски решения.