Слънчево, но с мъгли
Слънчево, но с мъгли / Дарик Нюз - архив

В понеделник времето над страната ще бъде слънчево. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. В Югозападна България, където ще остане тихо, на отделни места в котловините и около реките ще има мъгли, които в следобедните часове ще се разсеят. Ще бъде все още топло за края на декември с максимални температури между 11 и 16 градуса, в местата с по-трайна мъгла по-ниски.

В три области - София, Кюстендил и Благоевград, в понеделник е обявен жълт код за мъгли. В столицата се очаква мъглата да е с видимост под 200 м и да се задържи през по-голямата част от деня. В областите Кюстендил и Благоевград се предвижда преди обяд на места по долината на река Струма да има мъгла с видимост под 200 м.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември, но през деня ще се понижава.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 13 градуса, на 2000 м - около 6 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще се появи слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта срещу вторник от североизток ще започне увеличение на облачността и във вторник ще бъде предимно облачно. На отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса и максималните ще са между 3 и 8 градуса.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg